Kronan Touren

Kronan Touren 2020

Kronan touren består av 6 deltävlingar onsdagar kl.18.30.  Man kan delta i en tävling eller alla. Om man inte deltar första gången startar man sist i nästa tävling. Ingen deltagaravgift och åkare från andra föreningar är också varmt välkomna. Halvdistansen är 2km och heldistans 3,5km. De yngsta skidar en kortare sträcka på målområdet, utan tidtagning. Touren skidas med 3 deltävlingar i fristil och 3 med klassisk stil. Köldgräns -15 grader.

De 2 första deltävlingarna åks med gemensam start. Tredje deltävlingen är en sprint där tre tider sammanslås till sluttid.  Resten av deltävlingarna åks med jaktstart. Startlistor görs upp i förväg och de baserar sig på tidigare resultat. Långsammaste i förra tävlingen startar först och snabbaste sist. Den som utvecklas mest under säsongen har störst chans att vinna Touren förutsatt att man deltar i många deltävlingar. Poängställning, sträcktider och startlistor finns på Kronans hemsida och Kronans facebook-sida.

Poängsystem: Först i mål i respektive deltävling får 30p, tvåan får 25p, trean 24p, fyran 23p osv

Anmälning i skidstugan kl. 18.00 eller helst via sms (0400 882439)  under tävlingsdagen så hinner vi mata i uppgifterna i Webscorer i förväg. Uppge åkarens namn och vilken sträcka som åks. Nya åkare startar sist. Alla åkare bjuds på varm saft efter loppet. Kaffe och bulle kan köpas. Vi hoppas att de skidande knattarnas föräldrar ställer upp som funktionärer eller serveringspersonal för att arrangemangen ska löpa smidigt. Inga förkunskaper behövs! Ta kontakt med Ulrika Spik  (0400-882439) om du kan ställa upp som funktionär eller serveringspersonal.

Vuxenklass

Vuxenklass är en klass för deltagare över 16 år. De startar kl 19:15 och skidar 5km. Skidstilen samma som för juniorerna. Tidtagning ordnas men inga poäng eller starttider räknas ut. Start med 30 sekunders mellanrum. Ingen deltagaravgift men önskvärt är att alla deltagare köper kaffe och bulla i skidstugan efter avslutad tävling.

Deltävlingar
6.2 kl.18:30

Fristil och gemensam start. Ingen vuxenklass denna gång

På grund av den snöfattiga vintern har bara en deltävling kunnat genomföras i Kronan Touren 2020. Nu ser vi fram emot vårens och sommarens träningar och tar nya tag nästa säsong.

Startlistor, resultat och poängställning 2020

Deltävling 1 resultat 2km  3,5km

Kronan Touren 2019

Deltävling 1 resultat 2km  3,5km  vuxenklass

Deltävling 2 resultat 2km  3,5km   vuxenklass    

Deltävling 3 starttider    resultat  

Deltävling 4 starttider    resultat  vuxenklass

Deltävling 5 starttider    resultat 

Deltävling 6 starttider    resultat  poängställning

Kronan Touren 2018

Deltävling 1 resultat  vuxenklass

Deltävling 2 resultat  vuxenklass

Deltävling 3 restultat  vuxenklass

Deltävling 4 resultat  vuxenklass

Deltävling 5 resultat  

Deltävling 6 resultat  vuxenklass  poängställning

Kronan Touren 2017

Deltävling 1 resultat

Deltävling 2 resultat

Deltävling 3 resultat

Deltävling 4 resultat

Deltävling 5 resultat

Deltävling 6 resultat poängställning